Πώς να φοράτε μάσκα χωρίς να θολώνετε τα γυαλιά ηλίου σας;

Η θόλωση των φακών στα γυαλιά ηλίου αποτελεί και αυτή άλλο ένα πρόβλημα την εποχή του κορωνοϊου. Η αιτία είναι η ζεστή αναπνοή που διαφεύγει από την κορυφή της μάσκας και πηγαίνει απευθείας στην πιο δροσερή επιφάνεια των φακών σας.

Όσο ενοχλητικό κι αν είναι, μην σταματήσετε να φοράτε τη μάσκα σας.  Αντί αυτού, ακολουθήστε μερικά απλά tips για να κάνετε καλύτερη την κατάσταση.

Προσαρμόστε κατάλληλα τη μάσκα στο πρόσωπό σας: Εάν η μάσκα σας δεν ταιριάζει καλά στο πρόσωπό σας, ο θερμός αέρας είναι πιθανό να διαφύγει και να θολώσει τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας. Όταν φοράτε τη μάσκα σας, φροντίστε να είναι καλή η εφαρμογή στο πάνω μεταλλικό μέρος της μάσκας συμπιέζοντάς το, ώστε να ταιριάζει στο σχήμα της μύτης σας. Επίσης αν το επιτρέπει η μάσκα σας, σφίξτε τις πλαϊνές πλευρές για καλύτερη εφαρμογή. Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε ιατρική ή αθλητική ταινία για να κλείσετε το κενό μεταξύ της γέφυρας της μύτης σας και της κορυφής της μάσκας σας. Εάν δεν έχετε ταινία, δοκιμάστε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Σκουπίστε τους φακούς των γυαλιών σας πριν τους φορέσετε: Άλλη μια λύση κατά της θόλωσης είναι να πλύνετε απαλά τους φακούς σας με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιήσετε υγρό μαντηλάκι ή σπρέι αντιθαμβωτικό στους φακούς σας. Αυτό θα αποτρέψει όσο γίνεται την θόλωση των φακών σας.

Τοποθετήστε σωστά τα γυαλιά σας: Αν σπρώξετε τα γυαλιά σας πιο μπροστά στη μύτη σας, θα επιτρέψετε την κυκλοφορία περισσότερου αέρα και θα εμποδίσει την αναπνοή σας να θολώσει την όρασή σας.

Τοποθετήστε τα γυαλιά σας πάνω από τη μάσκα προσώπου σας:  Δοκιμάστε να τραβήξετε τη μάσκα πάνω από τη μύτη σας και στηρίξτε τα γυαλιά σας πάνω σε αυτή. Αυτό θα εμποδίσει τη διαφυγή του αέρα και θα αποτρέψει την θόλωση. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι η μάσκα σας εξακολουθεί να ταιριάζει σωστά στο πρόσωπό σας εξασφαλίζοντας την πλήρη κάλυψη της μύτης και του στόματος. Η μέθοδος αυτή είναι πιο αποτελεσματική σε άτομα που φοράνε μεγάλους χοντρούς σκελετούς γυαλιών.

Πηγή: ant1

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty Δεν έχετε τοποθετήσει ακόμη γυαλιά ηλίου στο καλάθι σας.